Hamilelikte Tırnak yemek zararlı mı ? Hamilelikte Tırnak Yeme Alışkanlığı 

1367
0

Hamilelikte tırnak yemek sıkça karşılaşılan problemlerden birisidir , bu makalemizde anne adaylarının tırnak yeme problemi konusunu inceleyeceğiz peki hamilelikte tırnak yeme alışkanlığı neden ortaya çıkar , bu yazımızda ise bu konuya sizlerle beraber açıklık getireceğiz .

Bildiğiniz üzere gebelik süreci bir kadının duygularının yoğun bir şekilde yaşadığı dönemlerin en başında gelir bu durum ise mutluluğun olduğu gibi stresin de tetikleyicisi olabilir peki gebelikte tırnak yeme sorunu bu stresin getirdiği bir problem midir işte detaylar ;

Hamilelik döneminde tırnaklarını yemek 

Tırnak yeme alışkanlığı özellikle anksiyeteye sahip bireylerde görülen bir çeşit vücudun kendini rahatlatma sistemi olarak gördüğü refleksif bir davranış biçimidir. Hamilelikte tırnak yeme hastalığı kendini gösterebilir , tıp dilinde onikofaji denilen bu davranışın genellikle duygu durumunda ki yoğunlaşma , korku , kaygı sinir ve öfke gibi duyguların dışavurumudur.

Hamileyken istemsiz tırnak yeme neden olur ?

Hamileyken tırnak kemirme ya da istemsizce tırnakların çevresinde ki deriyi yeme dürtü de bozulma olarak bilinir genelde ergenlerde görülen bu durum ergenlik döneminde değişen ani duygular yüzünden zuhur etmektedir. Fakat anne adaylarının da gebelik döneminde ani duygu değişimler yaşaması da gebelikte tırnak yeme sorununa yol açabilir.

Anneler bu durumu kaygı sebebiyle rahatlamak için kendini güvende hissetmek için anne adaylarının zorluklar karşısında başa çıkma yöntemi olarak tanımlanır.

Hamilelikte Tırnak Yemenin Zararları

Hamilelikte tırnak yemenin zararlarından birisi de tırnaklarınızın etrafında ki derinin tahriş olmasıdır bu da tırnaklarınızda estetik görüntünün kaybolmasına neden olur bunun sonucunda da anne adaylarının endişesinin artmasına yol açar , anne adaylarının hamileyken tırnak yeme sorunu sebebiyle başlarına, yutulan tırnak sonucunda mide enfeksiyonu gibi hastalıklar gelerek bebeğe de zarar vermesine yol açar . Onun dışında tek taraflı çiğnemeler yüzünden yüzde asimetrik görüntü ve ilerleyen zamanlarda çene diskinde problemler ortaya çıkabilir. ek olarak hamilelikte ojeli tırnak yemek içinde barındırdığı kimyasallar yüzünden hem size hem de karnınızda ki bebeğe zarar verecektir kana karışan kimyasal bebekte doğuş bozukluklarına yol açabilir.

Hamilelikte Tırnak Yemek Psikolojik Bir Rahatsızlık mı?

Hamilelikte tırnak yemek psikolojik bir rahatsızlık mı sorusunu beraber inceleyecek olursak bunu evet şeklinde yanıtlayabiliriz özellikle çocuklarda kendini gösteren ve onikofaji ismi ile tanımlanan tırnak yeme hastalığı genellikle stresle bağlantılı bir durum olduğu düşünülür, hamilelikte tırnak yeme hastalığı sinirsel olarak gelişen bir hastalık olduğu bilinmektedir.

Hamilelikte Tırnak Yeme Nasıl Bırakılır?

Hamilelikte ortaya çıkan stres ve kaygı bozukluğunun doğurduğu bu kötü alışkanlık sizi zamanla rahatsız edebilecek raddeye gelmiş olabilir peki hamileyken tırnak yeme alışkanlığından kurtulmak için ne yapmak gerekir sizin için bir kaç tavsiye verelim hemen.

1.Tırnaklarınızı kısa tutun : Tırnaklarınızı kısa tutmanız dişlerinizin ile tırnağınızı tutamayacak ölçüye getirmeniz tırnaklarınızı yemenizi engelleyecektir

2.Acı ojeler: Acı ojeler sayesinde hamilelikte tırnak yemenin önüne geçmek için şeffaf ve kötü tadı sayesinde unutkanlık ile tırnak yemeye kalktığınız zaman sizi yıldırır, bu sayede bilinç altınıza yerleşir ve zaman içinde bunu yapmamaya geri çekilmeye başlarsınız.

Hamilelikte Tırnak Yeme Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir

Hamilelikte tırnak yeme hastalığının tedavisi vardır , ilk dönemlerde alışkanlığa dönmediği sürece bir sorun olarak gözükmez fakat ilerleyen süreçte öncelikle bu reaksiyonun neden olduğu problemler ortaya çıkarılmalıdır  , anne adaylarını stresten uzak tutmak birincil çözüm yoludur , duygusal olarak yıpranma anne adaylarının huzurlu bir ortamda bulunmasıyla bu çözümlerden bazılarıdır.

Yukarıda ki çözümlere uyum sağlanmasına rağmen gebelikte tırnak yeme hastalığı devam ediyor ise profesyonel olarak terapi desteği almanızı tavsiye ederiz .


Nasıl Buldunuz ? Puanla
[Total: 1 Average: 5]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz